ACTUEEL

Oldenkotte en Dimence bundelen krachten

Stichting Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Oldenkotte en ggz-instelling Dimence gaan intensief samenwerken. De samenwerking mondt op termijn mogelijk uit in een fusie.

Ketenzorg

Het doel van de samenwerking is een geïntegreerde keten voor forensische zorg. De samenwerking heeft volgens de betrokken partijen als voordeel dat de instellingen forensisch psychiatrische kennis kunnen delen. Ook kunnen ze makkelijker nieuwe initiatieven op het gebied van behandeling en onderzoek opzetten en gezamenlijke opleidingstrajecten realiseren. Daarnaast willen beide partijen gebruik maken van elkaars bedrijfsondersteunende diensten.

Personeelstekort

Met name voor Oldenkotte kan het samenwerkingsverband antwoord bieden op een aantal structurele problemen. De TBS-kliniek kwam vorig jaar in het nieuws vanwege personeelstekorten en onveilige situaties. Een en ander leidde destijds tot het vertrek van de toenmalige raad van bestuur.

Rechtspersoon

De samenwerking zal de komende tijd verder worden vorm gegeven door een tweehoofdige stuurgroep, bestaande uit één lid vanuit de raad van bestuur van Dimence en de bestuurder van FPC Oldenkotte. Hoewel beide organisaties vooralsnog als onafhankelijke rechtspersonen blijven bestaan, zijn beide partijen voornemens om op termijn tot een nog verdergaande vorm van integratie te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top