ACTUEEL

'Rookvrije samenleving moet in nieuw regeerakkoord'

"Tabak wordt op meer plekken verkocht dan brood, alsof het een normaal product zou zijn. De overheid kan een belangrijke bijdrage leveren aan het de-normaliseren van roken." Dat zegt Mirjam de Kleijn van de beweging Rookvrije Generatie. Zij roept een nieuw kabinet op dit prominent op te nemen in het regeerakkoord.

De Kleijn is ook lid raad van toezicht van de Hartstichting, huisarts en adviseur in de gezondheidszorg. De Hartstichting is tevens een van de initiatiefnemers van Rookvrije Generatie. "Elke week beginnen honderden kinderen met roken en elke week verliezen honderden kinderen hun ouders, opa’s, oma’s aan de gevolgen van het roken", zegt De Kleijn. "De rookvrije generatie wil dat doorbreken, die wil dat kinderen vanaf dit jaar, 2017, rookvrij kunnen opgroeien. Dat betekent dat op steeds meer plekken roken niet meer zichtbaar is in de samenleving, rookvrije schoolpleinen, rookvrije sportverenigingen, rookvrije speeltuinen."

Het draagvlak voor een rookvrije samenleving is groot. De Kleijn verwacht dan ook dat een nieuw kabinet de rookvrije generatie prominent in het regeerakkoord opneemt. Welke concrete maatregelen het kabinet kan nemen, licht de huisarts in de video toe:


 
---
Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top