ACTUEEL

Riemens versterkt raad van bestuur Flevoziekenhuis

Rik Riemens treedt toe tot de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis in Almere. Riemens was sinds eind 2008 al werkzaam in het Flevoziekenhuis als financieel directeur.

Groeiambitie

Riemens zal zich als bestuurder met name richten op het realiseren van de groeiambities van het Flevoziekenhuis. Die hangen nauw samen met de sterke uitbreiding van de gemeente Almere. De groeigemeente moet in 2030 350 duizend inwoners tellen.  Mede als gevolg van de bevolkingsgroei is ook de omzet van het Flevoziekenhuis de afgelopen jaren sterk gestegen: van 85 miljoen euro in 2007 naar 122 miljoen euro in 2009.

Speerpunten

Speerpunten in het groeiproces zijn vernieuwing van het zorgaanbod en ‘ondernemerschap in de zorg’. “Het is een mentaliteitskwestie”, aldus Riemens. “Men verwacht dat ik vanuit een financiële bril alleen naar de kostenkant van een vernieuwing kijk. Het gaat mij juist om een goede afweging tussen de benodigde inzet versus de verwachte opbrengsten. Ook in mijn nieuwe functie verwacht ik op dit terrein een bijdrage te kunnen blijven leveren.”

Portefeuilleverdeling

Riemens gaat in zijn nieuwe rol nauw samenwerken met bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus. Haar portefeuille bevat onderwerpen als kwaliteit van de zorg, personeelsbeleid en externe relaties, terwijl Riemens zich zal toeleggen op financiën, ICT en business development. Riemens was van december 2006 tot december 2008 financieel directeur van het Waterlandziekenhuis te Purmerend, niet toevallig het ziekenhuis waar Schraverus bestuursvoorzitter was voor haar komst naar het Flevoziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top