ACTUEEL

'Haal gesprek met apotheker uit eigen risico'

In de aanloop naar de verkiezingen is het eigen risico breed ter discussie komen te staan. Ook Gerben Klein Nulent, voorzitter van apothekersvereniging KNMP vindt dat de politiek daar "fundamenteel" over moet nadenken.

Is het eigen risico niet veel te hoog? Moet het helemaal afgeschaft worden? Het antwoord op die vragen laat de KNMP aan de politiek. Wel pleiten de apothekers ervoor dat de farmaceutische zorg eruit wordt gehaald.

Apothekers merken dat ze het in de tweede helft van het jaar een stuk drukker hebben. Doordat het gesprek met de apotheker uit het eigen risico moet worden betaald, wachten mensen hiermee totdat ze zien dat het verplichte eigen risico al is besteed.

"De rol van de apotheker is aan het veranderen, hij wordt steeds meer zorgverlener", zegt Klein Nulent. "De apotheker geeft steeds meer adviezen aan de patiënt. Een belangrijk onderdeel is de invoering van de medicatiebeoordeling, waarin de apotheker samen met de huisarts de medicatie optimaliseert voor de patiënt. Daar volgt ook een gesprek uit met de patiënt. Wij pleiten ervoor dit gesprek uit het eigen risico te halen."


 
---
Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

13 februari 2017

Tja, om nu zelf via je eigen risico te moeten gaan betalen voor zo'n riedel aan de balie welke je ook in de bijsluiter kan lezen?! Stel je voor dat je voor advies zou moeten gaan betalen bij MediaMarkt, Gamma of de ANWB voor een product. Dit betaalde! gesprek met de apotheker (meestal de balieverkoopster/aangever) moet zo snel mogelijk gratis dienstverlenende productinfo gaan worden.

Top