ACTUEEL

Verpleegkundigen starten eigen verkiezingscampagne

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan de leden van verpleegkundigenvereniging V&VN via social media een appèl doen op politici. Zij willen zo aandacht vragen voor het tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden.

V&VN PosterZij doen dat door foto’s te plaatsen met een speciale verkiezingsposter met de tekst 'Vertrouw op ons. Betere zorg begint bij verpleegkundigen en verzorgenden'.

"Als we het tij nú niet keren, wordt dit het grootste probleem in de zorg, en niet de betaalbaarheid", zegt V&VN-directeur Sonja Kersten. "De toenemende complexiteit vraagt om goed samengestelde teams met voldoende gekwalificeerde mensen."

Beloon beter en herwaardeer het beroep, investeer in zij-instromers en in opleidingen, zo adviseert V&VN de politiek. Op dit moment hanteren veel verpleegkundigen-opleidingen een numerus fixus. Die moet onmiddellijk opgeheven worden, vindt beroepsvereniging.

Verder vraagt de vereniging aandacht voor registratielast voor verpleegkundigen en verzorgenden. "Er is teveel zinloze administratie en registratie die ten koste gaat van handen aan het bed."

V&VN heeft ruim 80.000 leden en vertegenwoordigt een beroepsgroep van zo'n 350 duizend werknemers.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

11 februari 2017

Positieve actie vanuit de nationale beroepsorganisatie. Als er niet genoeg verpleegkundigen zijn, moet je ze opleiden! Dit ambacht is praktijkgericht, dus er zijn voldoende passende stageplaatsen nodig. Bijv. Iedere HBO-verpleegkundige kan rolmodel en werkbegeleider zijn voor Bachelorstudenten verpleegkunde, mits deze stageplek zorgverlening betreft en niet onder of ver boven niveau 6 NLQF ligt. Voorts geldt: geen stageplek aanbieden: niet klagen over personeelstekort aldaar en bij ernstig tekort: voorziening sluiten, toch?

Astrid Van den Eikhof

13 februari 2017

De arbeidsmarkt in de zorg heeft altijd al gefluctueerd, dus ook nu gaan we het niet structureel oplossen. Nog maar een paar jaar geleden kregen IC-verpleegkundigen geen baan na hun opleiding. (Zie het voorbeeld van de dame die naar Abu Dhabi ging voor werk. Na werkervaring aldaar is ze nu in Nederland aan het werk.) We zullen dus de fluctuaties in de markt moeten accepteren en daar met creativiteit een oplossing voor vinden. Het is echter geen 'one size fits all'. Dit vraagt om strategische personeelsplanning op diverse niveaus. Numerus fixus opheffen kan er een zijn, maar er zijn nog voldoende verpleegkundigen (soms niet praktiserend) met veel levenservaring, die met enige flexibiliteit aan de kant van de werkgever hun bijdrage willen leveren. Verder valt het me op dat heel veel organisaties hun BBL opleiding niet meer aanbieden. Dat zou ook een interessante bijdrage kunnen leveren in de bestrijding van de werkloosheid onder jongeren. Kortom: er zijn diverse instrumenten voorhanden, het vraagt aan lokaal beleid om goed te anticiperen op de uitdagingen. Wie behoefte heeft aan een sparring partner op dit terrein mag contact opnemen.

Top