ACTUEEL

'Politiek moet geboortezorg ruimte geven'

De politiek moet verloskundigen de ruimte geven om de integrale geboortezorg te laten uitkristalliseren en om te kijken wat het de zwangere oplevert. Dit zegt KNOV-voorzitter Mieke Beentjes in een interview in de aanloop naar het Grote Zorgdebat op 20 februari.

“De integrale geboortezorg wordt op veel plekken in het land uitgeprobeerd”, volgens Beentjes. Er ontstaan verschillende organisatiemodellen en verschillende vormen van samenwerking. Ze vraag Den Haag om verloskundigen de ruimte te geven om de integrale geboortezorg te laten uitkristalliseren, om te kijken wat het oplevert en of de zwangere er optimaal baat bij heeft.

De politiek moet de geboortezorg de ruimte geven om de zorg rond de zwangere in de wijk te blijven organiseren en preventie een grote rol te geven, stelt Beentjes. “Wat de zwangere nodig heeft is iemand die naast haar staat en gedurende het hele proces begeleidt, die gelooft in haar vermogen om zelf te baren en zelf zwanger te zijn en zorgt dat de zorg niet medicaliseert waar het niet nodig is.” Wat de KNOV-voorzitter betreft, wordt het ziekenhuis pas ingeschakeld wanneer dat nodig is.


 
---
Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top