ACTUEEL

Ziekenhuizen Emmen en Hoogeveen fuseren

Het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen fuseert met het Scheper ziekenhuis in Emmen. De nieuwe stichting gaat verder onder de naam Leveste Zorggroep Middenveld.

Fusiegeschiedenis

In 2000 fuseerde het Scheper ziekenhuis in Emmen al met meerdere instellingen op het gebied van verpleeghuis- en ouderenzorg in Zuidoost-Drenthe tot Leveste. Het Bethesda ziekenhuis fuseerde in 2006 met de stichting voor ouderenzorg en huisvesting Zorgpalet in Hoogeveen tot stichting Middenveld Drenthe.

Top twintig

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaf in augustus toestemming voor een fusie tussen de stichtingen Middenveld Drenthe en Leveste . De ziekenhuizen verwachten door gezamenlijke inkoop, uitwisseling van specialisten en het optuigen van ondersteunende diensten en automatisering kosten te besparen. Met 5200 personeelsleden wordt Leveste Zorggroep Middenveld Drenthe de grootste werkgever van Drenthe. Met ruim tweehonderd specialisten, zeshonderd bedden en een omzet van 300 miljoen euro komt de stichting bij de top 20 van grootste zorginstellingen van Nederland.

Geen doel op zich

"Die grootte is geen doel op zich maar geeft ons wel een betere onderhandelingspositie bij banken, overheid en zorgverzekeraars", zegt bestuurder Maarten Rutgers in het Dagblad van het Noorden. "Het zorgaanbod voor patiënten in het zuiden van Drenthe wordt met deze stap gewaarborgd en mogelijk verder vergroot", aldus collega Kees Donkervoort.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top