ACTUEEL

Isala opent liesbreukcentrum

Het Isala Diaconessenhuis heeft op 16 februari het nieuwe liesbreukcentrum in Meppel geopend. Het is onderdeel van de afdeling Chirurgie. Concentratie van liesbreukenzorg is een uitvoering van het zorgverplaatsingsplan dat is opgesteld nadat de ziekenhuisfusie was afgerond. Het gaat voor fors kortere wachtlijsten zorgen, voorspelt Isala.

In Meppel werkt een team van vier chirurgen met ruime ervaring met liesbreukoperaties, meldt Isala in een persbericht. Ze behandelen patiënten met liesbreuken op vaste dagen, waardoor de bijbehorende zorg goed is in te plannen. Patiënten die verder gezond zijn, kunnen in Isala Diaconessenhuis kiezen voor behandeling op één dag of behandeling aan de hand van twee bezoeken.

Verplaatsing

Jaarlijks opereert Isala ongeveer 800 patiënten met een liesbreuk. De aandoening komt vooral voor bij mannen tussen de 50 en 60 jaar. De verplaatsing geldt voor 85 procent van de operaties. Kinderen tot 2 jaar en patiënten die naast de liesbreuk andere aandoeningen hebben, worden behandeld in Isala Zwolle.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top