ACTUEEL

'Bestuurders moeten instituties durven loslaten'

Vertelt de politiek alleen maar sprookjes? Dat zal het Grote Zorgdebat op 20 februari ons leren. Waar het volgens Liane den Haan sowieso om draait zijn de woorden: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. Want volgens de directeur/bestuurder van ANBO, de belangenorganisatie voor senioren, wordt zorg nu teveel gekoppeld aan ‘oud’ en ‘beperkingen’. En daar moeten we vanaf. De mens moet centraal staan in de zorg. Het gaat om zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk en zo gelukkig mogelijk leven – intramuraal of extramuraal.

De visie op hervorming van de langdurige zorg maakt het mogelijk om maatwerk te leveren, vindt Den Haan. “Maar dan moeten we het systeem durven uitdagen. De beeldvorming moet veranderen, zodat er meer mensen in de zorg willen werken. Dat vraagt om een cultuuromslag.” Als er geld geïnvesteerd wordt, dan moet dat naar beter onderwijs. Goed opgeleide professionals zijn de toekomst van de zorg, aldus Liane den Haan. 

 

 

-

Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top