Tech

FocusCura en Cisco maken videodokter toegankelijk

Samen hebben ze hard gewerkt om de systemen ‘open’ te maken. Op 21 februari presenteert FocusCura in Berlijn haar nieuwe eHealth-toepassingen die geïntegreerd zijn met het wereldwijd beschikbare Cisco Spark. Telemonitoring en beeldzorg worden zo heel makkelijk beschikbaar. Het wordt voor zorgaanbieders een fluitje van een cent om zelf een videodokter te beginnen, zegt Daan Dohmen, CEO en oprichter van FocusCura.

“De meeste ziekenhuistoepassingen zijn gesloten silo’s”, zegt Dohmen en dus ontoegankelijk voor patiënten en zorgverleners. FocusCura breekt dat open door de systemen te integreren met handige apps als cContact voor beeldzorg en cVitals voor thuismetingen. Kwetsbare ouderen en chronische patiënten, zoals mensen met hartfalen of COPD, hebben daar vooral baat bij. Zij hebben veel contact met artsen en verpleegkundigen. Nu kan dat alleen tijdens een bezoek aan het ziekenhuis, wat juist zo belastend is. “Wij gaan de wachtkamer naar de huiskamer verplaatsen”, zegt Dohmen enthousiast.

Zorg verbeteren

De presentatie vindt plaats tijdens het internationale ICT-evenement Cisco Live. Daan Dohmen: “Cisco is wereldwijd de grootste partij en hun technologie wordt in bijna alle ziekenhuizen gebruikt, ook in Nederland. Met Cisco Spark hebben ze hun functionaliteiten beveiligd in de cloud gezet. FocusCura is de eerste ter wereld die daar gebruik van maakt voor de zorg.” Het is voor Cisco een voorbeeld hoe je met slimme digitale toepassingen de zorg kunt verbeteren, stelt Hendrik Blokhuis, directeur van Cisco’s programma voor Digitale Versnelling van Nederland (DVN).  

'Virtual waiting room'

Na de aankondiging van de splinternieuwe technieken in Berlijn gaan zorginstellingen er de komende maanden intensief mee aan de slag. Dat gebeurt eerst op kleine schaal in Nederland, onder andere bij UMC Utrecht, Deventer Ziekenhuis, de MC Groep, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Siza, huisarts Bart Timmers en ZZG Zorggroep. In de loop van het jaar komt het beschikbaar voor alle zorgorganisaties in landen waar FocusCura actief is, naast Nederland bijvoorbeeld België, Zweden en Denemarken. “Maar ook hier in de Verenigde Staten is er veel interesse voor onze aanpak voor wat ze hier 'the virtual waiting room' noemen”, zegt Daan Dohmen die nu op de HIMSS 2017 in Orlando is. “Ook hier in de VS zijn veel video-apps in de zorg ingewikkeld en sluiten ze slecht aan op bestaande ziekenhuissystemen. Dat kunnen wij samen met Cisco helpen veranderen.” 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top