Vastgoed

Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino

Na de zomer gaat in het centrum van Heino de bouw van Het Wooldhuis van start. Er komen 14 hofjeswoningen, gebouwd in opdracht van ZorgSamen Het Zand waar zowel een vastgoedstichting als Zorgspectrum Het Zand onder vallen.

Dit heeft Stichting Zorgspectrum Het Zand op 20 februari bekend gemaakt. De financiering en de tijdsplanning zijn goedgekeurd door de raad van toezicht. De omgevingsvergunning is aangevraagd. De gemeente heeft al het bestemmingsplan vastgesteld en ook omwonenden hebben zienswijzen daarover ingediend.

Voorzieningen

Zodra de hofjeswoningen gereed zijn volgt afbraak van het voormalige verzorgingshuis en worden twee complexen gebouwd met in totaal 44 appartementen en krijgt ook ontmoetingscentrum de Heerenbrink een aantal extra voorzieningen. Als laatste zal het verpleeghuisdeel voor 32 verpleeghuisplaatsen verbouwd worden, inclusief alle algemene voorzieningen.

Financiering

Alle gebouwen worden duurzaam gerealiseerd en ook aan duurzame opwekking van energie wordt veel aandacht besteed. Alle appartementen worden alleen van elektrische installaties voorzien. De nieuwbouw wordt gefinancierd dor ASN Bank. De appartementen worden gebouwd voornamelijk als huurappartementen binnen de huur liberalisatiegrens. Tevens zijn er minimaal 5 koopappartementen voorzien. Zo bieden we als Zorgspectrum Het Zand voor alle doelgroepen de mogelijkheid om zelfstandig met zorg en diensten in de nabijheid te komen wonen in een prachtige omgeving nabij het centrum van Heino.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top