ACTUEEL

Paul Overmars nieuwe voorzitter Vereniging Achmea

Paul Overmars volgt Gijs Swalef op als voorzitter van Vereniging Achmea, de meerderheidsaandeelhouder in Eureko. Swalef draagt per 31 maart 2010 het voorzitterschap over aan Overmars.

Gijs Swalef

Gijs Swalef is sinds 2000 voorzitter van het bestuur van Vereniging Achmea. Hij stond aan de wieg van het huidige Achmea, toen Centraal Beheer en Avéro in 1991 fuseerden tot de AVCB Groep. Hij startte bij de groep in 1989 als voorzitter van de raad van bestuur van Centraal Beheer.

Eureko

In 1992 nam Swalef het initiatief om met enkele Europese verzekeraars de alliantie Eureko te vormen. Hieruit kwam in 2000 de voorloper van het huidige Eureko voort. Swalef was vanaf het ontstaan in 1995 tot 2000 voorzitter van de raad van bestuur van Achmea. Van 2003 tot 2005 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Eureko.

Paul Overmars

Paul Overmars is sinds 1995 bij Achmea betrokken. In dat jaar fuseerden Zilveren Kruis en de AVCB Groep tot Achmea. Overmars was op dat moment voorzitter van de raad van bestuur van Zilveren Kruis. Van 2002 tot 2004 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Achmea. Overmars is sinds 2007 vice-voorzitter van Vereniging Achmea. Daarnaast is hij is hij lid van de raad van commissarissen van Eureko en van Rabobank Nederland.

Vereniging Achmea

Vereniging Achmea is ontstaan bij het samengaan van een aantal coöperatieve verzekeringsmaatschappijen, onderlinge waarborgmaatschappijen en ziekenfondsen in Achmea, dat later onderdeel werd van Eureko. De (klant)leden van Vereniging Achmea zijn de klanten van de Achmea-merken in Nederland, zoals Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Agis, Avéro Achmea en FBTO.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top