ACTUEEL

ZGT stelt onderzoek in naar vooraanstaand chirurg

De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo stelt een onderzoek in naar haar eigen chirurg dr. S. Rakic. Deze is onder vuur komen te liggen na een aantal claims van patiënten die door de chirurg zijn behandeld. Een externe deskundige die de opdracht uitvoert, onderzoekt of de arts verwijtbare fouten heeft gemaakt en de claims terecht zijn. Dit meldt TC Tubantia.

Letselschadebureau Drost

Om hoeveel claims het exact gaat, is nog onduidelijk. Een aantal patiënten dat zich slachtoffer voelt van de chirurg heeft contact opgenomen met letselschadebureau Drost in Hengelo. Volgens directeur Yme Drost gaat om vijf of zes zaken. Drost stond ook gedupeerden bij in de zaak Jansen-Steur.

Inspectie ingelicht

Het ziekenhuis heeft vorige week de inspectie voor de gezondheidszorg ingelicht over het onderzoek. “In eerste instantie had het ziekenhuis niet de indruk dat het om ernstige zaken ging. Daar is ze van teruggekomen”, zegt Inspectiewoordvoerder Wouter van der Horst in TC Tubantia. De inspectie vindt het een goede zaak dat ZGT door een externe deskundige laat uitzoeken wat er aan de hand is. Voor het onderzoek worden waarschijnlijk vooraanstaande hoogleraren of professoren geraadpleegd die gespecialiseerde kennis hebben van laparoscopie.

Rakic 'zeer vooraanstaand arts'

Ziekenhuisgroep Twente gaat voorlopig uit van chirurg Rakic's onschuld. De chirurg werkt sinds 1996 in het ziekenhuis en wordt door het ziekenhuis als ‘zeer vooraanstaand’ omschreven. Rakic is samen met slechts één andere chirurg binnen de vakgroep gespecialiseerd in laparoscopie, ook wel sleutelgatoperaties genoemd en verricht zeer gecompliceerde ingrepen. Hij wordt vaak gevraagd als spreker.

Conclusies rapport in het voorjaar

Het ziekenhuis verwacht in het voorjaar de conclusies van het onderzoek te hebben. De chirurg blijft ondertussen gewoon opereren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top