ACTUEEL

Bestuurder Okko Jongsma vertrekt bij Fokus

Okko Jongsma verlaat na 24 jaar Fokus, per 1 oktober 2017. Hij gaat dan met pensioen. De raad van toezicht is gestart met de werving van zijn opvolger.

Okko Jongsma studeerde maatschappelijk/cultureel werk, managementopleidingen en rechten. Hij is vanaf 1975 werkzaam in diverse functies in de extramurale zorg. Sinds 1993 is hij voorzitter van de raad van bestuur van Fokus. In die hoedanigheid heeft hij zich volgens de organisatie "altijd sterk gemaakt voor het realiseren van eigen regie voor mensen met een zware fysieke beperking". Onder zijn leiding is Fokus uitgegroeid tot een unieke dienstverlener met 99 zogenoemde Fokusprojecten, circa 1500 cliënten en zo'n 2500 medewerkers.

Fokus is aanbieder van wonen met 24 uurs ADL-assistentie op afroep voor mensen met een zware fysieke beperking, die de eigen regie over het leven én de zorg willen en kunnen voeren. Fokus biedt diensten aan verspreid over heel Nederland en op basis van het oorspronkelijk Zweedse Fokusconcept, waarin de eigen regie van de cliënt op alle onderdelen sterk is doorgevoerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top