ACTUEEL

Ans van der Maat leidt Nederlands Jeugdinstituut

Op 1 mei wordt Ans van der Maat voorzitter van het directieteam van het Nederlands Jeugdinstituut. Na het vertrek van bestuurder Kees Bakker wordt de directie gereorganiseerd.

Dat meldt het Nederlands Jeugdinstituut op haar website.

Organisatie

Bakker verlaat later dit jaar vanwege zijn pensionering het Nederlands Jeugdinstituut. Vooruitlopend daarop heeft de raad van toezicht de organisatie van het bestuur aangepast. De leiding van het instituut ligt in de toekomst bij een directieteam onder leiding van een voorzitter. Die wordt ook de statutaire directeur.

 

De drie huidige programmadirecteuren besturen op inhoudelijk gebied en zorgen voor de programmatische ontwikkeling op die terreinen. Van de Maat is als voorzitter van het directieteam en algemeen directeur verantwoordelijk voor de positionering van het NJi als kennisinstituut in het algemeen en de vertaling daarvan naar de interne organisatie en werkwijze van het instituut.

Ervaring

Ans van der Maat heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen jeugdsector. Zij was bestuurslid van Jeugdzorg en bestuurder van Intermetzo. Vanuit die functies werkte ze nauw samen met het Nederlands Jeugdinstituut.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top