Tech

Datalek bij Rivas: gegevens kinderen gehackt?

De computers van Rivas Zorggroep in Papendrecht zijn gehackt. Waarschijnlijk was het te doen om de mailadressen van medewerkers. Maar mogelijk liggen ook de gegevens van 8000 kinderen op straat.

Een van de medewerkers van Rivas is in een phishing-mail getrapt, zegt een woordvoerder van de zorginstelling. Vorige maand is het personeel bestookt met honderden mailtjes met een link naar een nagebouwde Rivas-site. Daar moest worden ingelogd, waarna de hackers toegang hadden tot de bestanden.

Gegevens

Dat blijkt uit berichtgeving van het Papendrechts Nieuwsblad en de Telegraaf. Mogelijk hadden de hackers toegang tot uitnodigingen en afspraken met kinderen, naam- en adresgegevens, mailadressen, BSN-nummers en geboortedata. Het kan cliënten van de afgelopen jaren betreffen. Rivas Zorggroep behandelt kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar.

Datalek

Omdat er sprake is van een datalek heeft de instelling alle betrokken cliënten, ouders en instanties per brief op de hoogte gebracht. Er is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte bij de politie. Rivas stelt uitdrukkelijk dat de hackers geen toegang hebben gehad tot cliëntdossiers. Die zitten in een heel ander systeem, dat los staat van de e-mail.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top