ACTUEEL

Parnassia-topman Kwidama stopt als bestuurder

Psychiater Edsel Kwidama legt per 1 juni zijn functie als lid raad van bestuur van Parnassia Groep neer. Kwidama was de laatste zesenhalf jaar bestuurder zorg. Hij blijft als praktiserend psychiater verbonden aan Parnassia Groep.

Daarnaast gaat hij een bijdrage leveren aan het Cultureel Diversiteitsbeleid en de Management Development programma’s. Kwidama (63) is al 33 jaar werkzaam in de zorg, waarvan de laatste zes jaar als bestuurder zorg van Parnassia Groep. Daarvoor heeft hij sinds 2001 diverse directeursfuncties bekleed bij Parnassia en PsyQ.

“Op diverse manieren heeft Kwidama een belangrijke bijdrage geleverd aan de duurzame kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg”, zegt bestuursvoorzitter Stephan Valk. “Zo heeft hij aan de wieg gestaan van de vorming van de specialistische zorgprogramma’s bij PsyQ en het behalen van het Keurmerk HKZ. Ondanks krappe budgetten heeft hij altijd ruimte gezocht en gevonden voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie in de zorg en samenwerkingen met andere partijen. Kwidama is een groot voorstander van practice-based evidence: het gebruiken van ervaringen van patiënten uit de dagelijkse praktijk als leidraad voor wetenschappelijk onderzoek of voor vernieuwing.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top