ACTUEEL

D66 tekent ook Waardig Ouder Worden-manifest

D66 heeft haar handtekening onder het manifest Waardig Ouder Worden gezet waarin maatregelen staan om de kwaliteit van leven van ouderen structureel te verbeteren. Het manifest is een reactie op het plan van D66 om ouderen met een voltooid leven het recht te geven om uit het leven te stappen.

Het betekent niet dat D66 haar plan intrekt. "Het gaat om twee dingen: waardig ouder worden en waardig sterven", benadrukte D66-voorman Alexander Pechtold dinsdag in het televisieprogramma De tafel van Tijs. Daarin zat ook Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, een van de initiatiefnemers van het ouderenmanifest.

Onderzoek

Segers wil dat er een onderzoek komt naar de omvang van de groep mensen die een voltooid leven heeft. Dat moet in de formatie voor het nieuwe kabinet geregeld worden. Pechtold stemde daarmee in ,"als het niet vertragend werkt" voor zijn plan.

Voor de ChristenUnie blijft het voltooid leven-plan een breekpunt bij de vorming van een nieuwe regering, maakte Segers opnieuw duidelijk. Hij gaat niet in een kabinet zitten dat deze wet zou steunen. "Dat is voor mij een onbegaanbare weg." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top