Finance

Inspectie SZW houdt man aan die valse ziekenhuisfacturen verkoopt

Een 68-jarige Nederlander is gisteren aangehouden in Noord-Brabant op verdenking van het verkopen van valse ziekenhuisfacturen in Thailand. De fraude met de valse facturen bedraagt vermoedelijk 130.000 euro.

Het onderzoek en de aanhouding is verricht door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW onder leiding van het Functioneel Parket. De verdachte verkocht de ziekenhuisfacturen de afgelopen jaren aan Nederlandse toeristen in Thailand. Op de facturen werden kosten vermeld voor een opname in het ziekenhuis in Bangkok. De verdachte woonde op dat moment zelf in Thailand. De Nederlanders declareerden de ziekenhuisfacturen bij terugkeer in eigen land bij hun zorgverzekeraar, die vervolgens overging tot betaling.

Vijf zorgverzekeraars hebben een melding gedaan van mogelijke fraude met de valse Thaise facturen. Naar aanleiding van deze meldingen is de recherche Zorgfraude Inspectie SZW een onderzoek gestart. Het onderzoek heeft nu geleid tot de aanhouding van de hoofdverdachte die voor een tijdelijk verblijf in Nederland was. In twee woningen werden doorzoekingen verricht om bewijsmateriaal te verzamelen.

Valse facturen

Vermoedelijk hebben volgens de Inspectie SZW tientallen Nederlandse toeristen de afgelopen jaren valse facturen gedeclareerd. Op dit moment worden elf Nederlanders hiervoor vervolgd. Het is niet uitgesloten dat nog meer mensen hiervoor vervolgd gaan worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top