ACTUEEL

In delen van Limburg breekt schurft vaker uit

In Midden- en Noord-Limburg komt de laatste jaren meer schurft voor, onder meer bij ouderenzorginstellingen. Dit schrijft het dagblad De Limburger.

Het aantal meldingen van schurft in Midden- en Noord-Limburg ligt sinds 2014 “aanzienlijk hoger” dan de jaren daarvoor. Met name in woonzorgcomplexen en woongroepen voor ouderen is steeds vaker sprake van kleine uitbraken. Het afgelopen jaar moest de GGD Limburg-Noord veertien keer in actie komen om uitbraak van de besmettelijke huidziekte te bestrijden.

Een verklaring voor de stijging in delen van Limburg heeft de GGD niet, maar opvallend is die wel, zegt Luuk Levels van de GGD-Limburg-Noord tegen De Limburger. "Voor 2014 hadden we slechts een enkele keer met een schurftuitbraak te maken." Nu is de GGD er het hele jaar 'zoet' mee, in uitzonderlijke gevallen zelfs weken achter elkaar, zoals de uitbraak in 2015 bij VieCuri en De Zorggroep in Venlo.

Zorginstellingen

Omdat individuele gevallen van schurft niet gemeld hoeven te worden, ligt het aantal uitbraken volgens de krant vermoedelijk hoger dan bij de GGD bekend is. Instellingen en artsen zijn wel verplicht het bij de GGD te melden als ze meerdere gevallen van schurft ontdekken, zoals bij zorginstellingen. Daar kan de schurftmijt zich snel verspreiden omdat mensen dicht bij elkaar leven en er veel fysiek contact is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top