ACTUEEL

Bestuurder Fier verkozen tot VPRO’s 'Uitdager & Aanpakker'

Bestuurder Linda Terpstra van expertise- en behandelcentrum Fier is verkozen tot ‘Uitdager & Aanpakker’ van het televisieprogramma VPRO Tegenlicht. Terpstra behaalde ruim 2500 stemmen. Dit betekent dat zij haar ideeën over vernieuwing, ontwikkeling en innovatie in de zorg op 15 maart tijdens de Tegenlicht Verkiezings Meet Up in Amsterdam mag toelichten.

“Deze steun is overweldigend en motiverend”, zegt Terpstra in een reactie. “Ik ervaar dit als een hart onder de riem en het motiveert mij om nog beter mijn best te doen en te blijven doen voor de meest kwetsbare doelgroepen en alle collega’s die zich hier ook honderd procent voor inzetten.”

Kansen

Terpstra vormt sinds 2005 samen met Anke van Dijke de raad van bestuur bij Fier. In de wereld van Fier staan mensen en gezinnen centraal en wat zij nodig hebben om weer volwaardig te kunnen participeren in de samenleving. “De transitie en transformatie bieden kansen.  Maar we moeten ons altijd blijven afvragen of een kind en een gezin daadwerkelijk beter worden van wat we doen. Daar moeten we alles voor inzetten, ook als dat betekent dat we integraal over de maatschappelijke velden moeten heen werken. Het nieuwe denken gaat om de meest effectieve zorg, niet om domeinen. Doen wat nodig is, vraagt om een holistische, integrale en sector-overstijgende benadering.”

Kinderhandel

Terpstra is tevens initiatiefnemer van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM). Het CKM heeft kennis en expertise op het gebied van kinder- en mensenhandel en zet nationaal en internationaal in op een betere rechtspositie van slachtoffers. “Weinig mensen weten dat kwetsbare, jonge mensen uit de armste landen van de wereld naar Nederland worden gehaald om hier seksueel geëxploiteerd worden”, aldus Terpstra. “We hebben daarom het initiatief genomen voor het CKM. Dit centrum werkt nauw samen met politie en justitie om kinder- en mensenhandelaren te kunnen vervolgen en veroordelen. We houden er namelijk niet van om te dweilen met de kraan open.”
Eind vorig jaar eindigde Terpstra in de top tien meest invloedrijke vrouwen van Nederland categorie Goede Doelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top