Tech

St Jansdal zet grote stap naar IT-volwassenheid

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft van HIMSS Analytics Europe (HAE) de Stage 6 EMRAM Award ontvangen. Het ziekenhuis sluit zich hiermee aan bij een selecte groep van zes ziekenhuizen in Nederland die de een na hoogste fase van IT-volwassenheid heeft bereikt.

"We zijn erg trots op de toekenning van EMRAM Stage 6, vooral omdat wij nog maar zo’n korte tijd na onze overgang naar Epic nu al deze erkenning mogen ontvangen”, reageert bestuursvoorzitter Relinde Weil. “De award is een erkenning voor de toewijding en het harde werken van alle medewerkers in ons ziekenhuis. Wij hebben als ziekenhuis de digitale transformatie omarmd. We gaan verder met het toevoegen van functionaliteit en het volop benutten van onze digitale mogelijkheden.”

Doel is het doorontwikkeling naar Stage 7 later dit jaar. “Digitalisering is in de gezondheidszorg van essentieel belang”, licht Weil de Jansdal-strategie toe. “Het gaat zorgen voor het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening, de patiënttevredenheid, efficiency en effectiviteit van onze processen.  Wij willen als ziekenhuis zelfstandig onze toekomst bepalen en onze digitale ambities spelen daarin een nadrukkelijke rol”.

Minder afhankelijk

"Ziekenhuis St Jansdal heeft opmerkelijk snel vooruitgang geboekt en voldoet aan alle vereisten van EMRAM Stage 6”, zegt Jörg Studzinski, directeur Research en Advisory Services bij HIMSS Analytics. “We zijn erg onder de indruk van de inzet en motivatie van het implementatieteam en de gehele ziekenhuisorganisatie. Digitalisering is een belangrijk element in de strategie van het ziekenhuis om zelfstandig te blijven. We zien een duidelijke toename van het aantal ouderen en chronisch zieken. Digitalisering biedt mogelijkheden om mensen langer zelfstandig te laten zijn en minder afhankelijk te maken van ziekenhuisbezoeken.”

EMRAM Stage 6 ziekenhuizen zijn digitaal geavanceerd gefaciliteerde ziekenhuizen die deze hulpmiddelen maximaal inzetten om de kwaliteit van hun dienstverlening, patiënttevredenheid, efficiency en effectiviteit van haar processen te verhogen. Ziekenhuis St Jansdal is een regionaal ziekenhuis met 1850 medewerkers en 340 bedden. In oktober 2016 is het ziekenhuis overgegaan op het elektronisch patiënten dossier van Epic.

Nieuwsgierig naar de uitkomsten van de laatste HIMSS in Orlando? Onder de noemer Himss Highlights 2017 organiseert Skipr op vrijdag 10 maart een laagdrempelige bijeenkomst.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top