ACTUEEL

Rotterdamse ggz belooft acute zorg te garanderen

In Rotterdam is altijd plek voor opname van acuut psychiatrische cliënten. Deze garantie hebben Rotterdamse ggz-instellingen en het Erasmus MC vastgelegd in een convenant. De samenwerking is nodig om een goede instroom, doorstroom en uitstroom van acuut psychiatrische patiënten te waarborgen.

Cliënt heeft stem in locatie

Het convenant gaat in per 1 januari 2010. De instellingen hebben afgesproken om bij opname zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeurslocatie van de cliënt en de familie daar intensiever bij te betrekken.

Geheel Rotterdam

Het convenant geldt voor zowel de Noord- als de Zuidoever van Rotterdam. Op de Noordoever werken sinds 2003 het Erasmus MC, Bavo Europoort en Riagg Rijnmond al samen. Met het zich hierbij aansluiten van Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum geldt de samenwerking in heel Rotterdam. Deze uitbrieding vergroot de keuzevrijheid van de cliënten.

Kwaliteit zorgverlening

De betrokken ggz-instellingen denken de kwaliteit van de zorgverlening te vergroten, doordat patiënten hun voorkeur voor de locatie kunnen uitspreken. Per jaar worden er in Rotterdam zo’n1000 patiënten acuut opgenomen. De betrokken ggz-instellingen organiseren gezamenlijk nascholing en symposia om ervoor te zorgen dat medewerkers in de praktijk steeds in de geest van het convenant blijven handelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top