ACTUEEL

"Brede politieke steun voor investeren in ouderenzorg"

Politieke partijen, van links tot rechts, willen investeren in de ouderenzorg. Dit is volgens FNV Zorg & Welzijn de uitkomst van het verkiezingsdebat over de ouderenzorg dat de bond vrijdag organiseerde in Utrecht.

Aan het debat namen deel Mona Keijzer (CDA), Vera Bergkamp (D66), Lilian Marijnissen (SP), William Moorlach (PvdA), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS), Joëlle Gooijer (ChristenUnie) en Femke Merel Arissen (Partij voor de Dieren). Zij spraken over de problemen van onderbezetting, doorgeslagen flex en de onzekerheid voor medewerkers en cliënten in de thuiszorg. Alle politici zijn het er volgens de vakbond over eens dat er een bezettingsnorm van twee zorgmedewerkers op acht verpleeghuisbewoners moet komen.

Ook is er brede steun om de flex terug te dringen in de zorg, stelt FNV. Verder vinden de politici dat er meer zekerheid moet worden geboden voor medewerkers en cliënten in de thuiszorg. Daarnaast is een meerderheid van de politici her erover eens dat thuiszorgmedewerkers altijd moeten worden overgenomen met behoud van arbeidsvoorwaarden als een wisseling van thuiszorgaanbieder plaats vindt.

Toezeggingen

Ruim vijfhonderd zorgmedewerkers voelden (kandidaat)Kamerleden van acht politieke partijen aan de tand. FNV-bestuurder Maureen van der Pligt zegt blij te zijn met de politieke toezeggingen: "Na jaren van bezuinigingen op de ouderenzorg beseffen de politici dat het zo niet langer kan. De politici beloven nu veel, maar we blijven ze na de verkiezingen op de huid zitten en we zorgen dat ze hun beloftes nakomen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top