ACTUEEL

Achterhoekse thuiszorgaanbieders blazen fusie af

Zorgaanbieders Azora, Careaz, Marga Klompé en De Gouden Leeuw Groep zien af van een fusie. Onderzoek wijst uit dat de nieuwe organisatie forse investeringen vergt die de komende jaren niet terugverdiend kunnen worden. Dat zou een te zware wissel op de moederorganisaties trekken.

Onder druk van de dalende budgetten in de sector namen de vier thuiszorgaanbieders in 2015 het initiatief om de samenwerking op het terrein van thuiszorg te intensiveren. De eerste uitkomsten van het onderzoek naar een mogelijke fusie waren positief en voldoende aanleiding om medewerkers en betrokkenen te informeren over het initiatief.

Nader onderzoek heeft echter geleerd dat de moederorganisaties ‘vooruit moeten betalen’ en de nodige frictiekosten te verwerken zullen krijgen. Een dergelijke start bemoeilijkt de kans op verbetering van de financiële positie.

Bovendien zijn de tarieven voor thuiszorg licht gestegen en de contracteisen van zorgverzekeraars versoepelt waardoor de betrokken aanbieders meer lucht hebben gekregen. Wel hebben ze afgesproken de huidige samenwerking te continueren en waar mogelijk samen de zorg doelmatig en goed in te richten.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top