ACTUEEL

Utrecht zegt contract met Welzorg op

De gemeente Utrecht zegt per 1 april het contract met hulpmiddelenleverancier Welzorg op. Volgens de gemeente is Welzorg afspraken niet nagekomen.

Het gaat met name om afspraken over de telefonische bereikbaarheid, levertijden en service. “Hulpmiddelenleverancier Welzorg is deze afspraken niet nagekomen”, aldus de gemeenten op de eigen website. “Dit heeft geleid tot veel klachten. De vele gesprekken met Welzorg en de getroffen maatregelen in het verbeterplan van Welzorg hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid. Voor Utrecht staat de goede ondersteuning voor inwoners voorop. Daarom volgt ontbinding van de overeenkomst met deze hulpmiddelenleverancier per 1 april 2017.”

Welzorg is één van de vier organisaties waar Utrecht een overeenkomst mee heeft voor het verstrekken van hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en tilliften aan inwoners die deze nodig hebben. Vanaf 1 april kunnen de circa 1300 klanten overstappen naar één van de drie overige leveranciers.

Welzorg, met 100 duizend klanten één van de grootste hulpmiddelenleveranciers in Nederland, kampt al langer met problemen met tijdige levering en bereikbaarheid. Als gevolg hiervan hebben gemeenten in onder meer Noord-Brabant en Gelderland hun contract opgezegd.

Excuses

In een verklaring op de website erkent Welzorg de problemen. Naar eigen zeggen zit de organisatie in de afrondende fase van een ingrijpend veranderproces dat is ingegeven door bezuinigingen in de WMO en veranderingen in de markt. “Onze organisatie was daar onvoldoende op voorbereid”, stelt Welzorg. “Door onze organisatie en werkwijze ingrijpend te veranderen zal de dienstverlening aan onze klanten structureel verbeteren. Het is echter een omvangrijke operatie waarvan we de impact op onze dienstverlening, ondanks een zorgvuldige voorbereiding, hebben onderschat.”

Volgens Welzorg is het einde van de problemen in zicht. “Dat maakt de klachten niet minder schrijnend of waar. Wij betreuren het zeer dat een aantal van onze klanten op dit moment zoveel hinder ondervindt van de veranderingen die we door moeten voeren en bieden hiervoor onze excuses aan. “

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top