ACTUEEL

NVZD en Aghina praten in januari verder

Ondanks druk van de kantonrechter wordt het bestuurlijke conflict binnen de NVZD dit jaar niet opgelost. Het NVZD-bestuur en de geschorste directeur Jan Aghina  gaan in aanwezigheid van een mediator in januari opnieuw om de tafel.

Mediation

De kantonrechter hield medio november de zaak rond de schorsing en het mogelijke ontslag van Aghina aan. De rechter vond dat de betrokken partijen eerst onder leiding van een mediator in gesprek moesten gaan. Deze lijn werd enkele dagen later overgenomen door een bijzondere ledenvergadering van de beroepsvereniging van zorgbestuurders.
De rechter eiste half november wel dat de betrokkenen hun conflict voor 1 december zouden uitpraten. Die termijn is inmiddels ruimschoots verstreken. Wel zijn het NVZD-bestuur en Aghina in de tussenliggende periode twee keer bijeen geweest. Deze gesprekken worden volgend jaar voortgezet.

Nieuwe voorzitter

Naast de beëindiging van het bestuurlijke conflict heeft de NVZD de komende tijd nog een belangrijke prioriteit. Door het vertrek van Bert Bunnik, moet de NVZD op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het bestuur moet op 3 maart de nieuwe kandidaat aan de algemene ledenvergadering voordragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top