ACTUEEL

George Möller toezichthouder bij AFM

Voormalig topman George Möller van Robeco gaat toezien op het functioneren van het dagelijks bestuur van beurswaakhond AFM. Hij volgt Adri Baan op, de huidige voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Toezichthouder LUMC en code-Tabaksblat

George Möller is door minister Bos van Financiën benoemd per 1 januari volgend jaar. De 61-jarige captain of industry is dit jaar afgetreden als bestuursvoorzitter van vermogensbeheerder Robeco Groep. Voor Robeco werkte Möller onder andere als bestuurslid bij beursuitbater Euronext en als manager bij MeesPierson.

Möller genoteerd in Skipr 99

Möller heeft een notering in de Skipr 99 van invloedrijkste beslissers in de zorg. Hij zat in de commissie-Tabaksblat, die een code voor goed ondernemingsbestuur in het leven riep. En hij is voorzitter raad van toezicht van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Onverenigbare functies Adri Baan

Adri Baan is onder meer voorzitter van zeetransporteur Dockwise, dat sinds kort een notering heeft aan de beurs in Amsterdam. Hij vindt de twee functies onverenigbaar, aldus een woordvoerder van de AFM dinsdag.

Voormalige minister van Volksgezondheids Hans Hoogervorst

Het dagelijkse bestuur van de AFM staat onder leiding van Hans Hoogervorst. De termijn van de voormalige minister van Financiën en van Volksgezondheid loopt na de zomer van 2011 af. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top