ACTUEEL

Jan de Vries nieuwe voorzitter CNV Connectief

Jan de Vries is op 8 maart door de Algemene Vergadering benoemd tot voorzitter van CNV Connectief, de vakvereniging voor Onderwijs, Overheid, Publieke diensten (energie, telecom etc.) en Zorg & Welzijn.

De Vries was voorheen directeur bij ActiZ en MEE Nederland, bestuurder en toezichthouder bij onder meer de NOS en Trouw. Bestuur en raad van toezicht van CNV Connectief zijn blij met de komst van Jan de Vries vanwege zijn ervaring en verbindende eigenschappen.

"De publieke sector in Nederland behoort tot de top van de wereld", zegt De Vries. "Dat komt vooral door de kwaliteit van de mensen die er werken. De medewerkers in de zorg, het onderwijs, de overheid en andere publieke diensten verdienen onze waardering en vertrouwen. Ik wil mij daarom graag met hart en ziel voor hen inzetten. En mij in het bijzonder sterk maken voor investeringen in hun professionaliteit, minder papierwerk, voldoende zekerheid en daarmee voor een aantrekkelijk beroep. De krapte op de arbeidsmarkt in de publieke sector vraagt dat we daartoe binnen en buiten de vakbeweging de handen ineen slaan. In tijden dat de tegenstellingen in onze samenleving eerder vergroot worden, zoekt CNV Connectief juist de verbinding. Daar voel ik mij bij thuis."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top