ACTUEEL

Arts en Zorg gaat asielzoekers curatieve zorg bieden

Het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft na een aanbestedingstraject de curatieve zorg gegund aan Arts en Zorg. Zorgverzekeraar DSW zal als partner van Arts en Zorg verantwoordelijk zijn voor de inkoop van zorg, de administratie en declaratieverwerking binnen deze overeenkomst.

“Als organisatie zijn we klaar voor de uitvoering van deze verantwoordelijke opdracht”, zegt Amon van der Borg, algemeen directeur van Arts en Zorg. “We kijken uit naar de samenwerking met DSW en de vele zorgaanbieders in het land die op dit moment reeds goede zorg aan asielzoekers bieden.” De komende maanden zal de nieuwe combinatie Arts en Zorg en DSW met de huidige contractpartner Menzis COA Administratie (MCA) werken aan een succesvolle transitie. Arts en Zorg levert eerstelijnszorg (huisarts, apotheek, fysiotherapie) vanuit 21 gezondheidscentra verspreid over Nederland.

De aanbesteding werd door COA georganiseerd samen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De uitvoering van de dienstverlening zal ingaan op 1 januari 2018 en kent een duur van minimaal vier jaar met de mogelijkheid tot een verlenging, tot maximaal acht jaar.

In de aanbesteding stonden de toegankelijkheid van de zorg, de flexibiliteit om in te spelen op de wisselende instroom van asielzoekers, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de curatieve zorg centraal. Asielzoekers in Nederland kunnen aanspraak maken op zorg conform de Regeling Zorg Asielzoekers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top