ACTUEEL

Drie medewerkers op non-actief na prikincident

Drie medewerkers van het verzorgingstehuis Theodotion in Laren zijn op non-actief gesteld, maakte de Amaris Zorggroep woensdag bekend. Dat is gedaan na extern onderzoek naar het prikincident in november. Daarbij overleed een bewoner.

Onderzoek OM

De bejaarde kreeg, evenals tien andere bewoners van het tehuis in de Noord-Hollandse plaats, in plaats van een vaccin tegen Mexicaanse griep insuline toegediend. Ze werden direct opgenomen in het ziekenhuis voor controle. Het slachtoffer overleed enkele dagen later. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het verband tussen overlijden en de insuline.

Controle-fout

Direct na het incident zijn twee medewerkers op non-actief gesteld. Zij hebben zonder te controleren de verkeerde vloeistof toegediend aan de bewoners. Dat is volgens Theodotion een fout die normaal gesproken zelden gemaakt wordt.

Naleving protocollen

Uit het onderzoek blijkt nu dat de naleving van procedures en protocollen op de afdeling niet optimaal was. Daarom is ook een manager op non-actief gesteld. Een interim-manager zal zo snel mogelijk diens taken overnemen. De directie laat weten naar aanleiding van het onderzoek een verbeterplan op te stellen. Dat plan zal worden voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top