ACTUEEL

Inspectie tikt Stichting La Touche op de vingers

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting La Touche in Kampen tekortkomingen geconstateerd op het vlak van cliëntdossiers, medicatieveiligheid, deskundigheid en inzet van personeel en vrijheidsbeperking. La Touche is een kleine instelling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De stichting krijgt vier maanden de tijd om deze zorg te verbeteren.

De inspectie heeft La Touche meermaals te kennen gegeven wat er moest verbeteren. "Dat heeft La Touche deels ook wel gedaan", erkent de IGZ. "Maar die verbeteringen duurden kort of waren onvoldoende. Dat was voor de inspectie reden om nu een aanwijzing te geven."

De bestuurder van La Touche moet ervoor zorgen dat medewerkers (bijna-)fouten melden bij de eigen meldingencommissie. De instelling moet die meldingen analyseren, daarmee de zorg verbeteren en nagaan wat die verbeteringen opleveren.

Verder dienen medewerkers de juiste richtlijnen, protocollen en werkinstructies te kunnen vinden en te gebruiken. De instelling moet beschrijven hoe het vrijheidsbeperking probeert te voorkomen of te verminderen. En als het toch nodig is, hoe medewerkers de maatregelen uitvoeren.

Gebeurt dit allemaal niet binnen vier maanden, dan kan de IGZ een last onder dwangsom of last onder bestuursdwang opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top