ACTUEEL

'Radiologen Zuyderland in confict met bestuur'

Onder de radiologen van het Limburgse ziekenhuis Zuyderland woedt een fel conflict. Ook de raad van bestuur is in conflict met de radiologen. De inzet is een privékliniek die aan het ziekenhuis is verbonden.

Dit meldt het NRC in een reconstructie. Volgens de krant verdenkt het ziekenhuis de radiologen er onder andere van dat ze kunstmatig wachtlijsten hebben gecreëerd.  Dit met de bedoeling om patiënten van het ziekenhuis naar de privékliniek Mitralis te sluizen. Die kliniek is deels in handen van de radiologen. 

Om een eind te maken aan het conflict wil het ziekenhuis die aandelen opkopen. Eind vorig jaar is een bod uitgebracht.

Fusie-ziekenhuis

De problemen zijn volgens een reconstructie in het NRC het gevolg van een besluit dat in 2008 is genomen door het Atrium Ziekenhuis in Heerlen. Dit fuseerde later met het Orbis Medisch Centrum en werd toen Zuyderland. Het Atrium besloot een deel van het werk van de afdeling radiologie uit te besteden aan de privékliniek Mitralis.De radiologen kregen toen 80 procent van de aandelen, het ziekenhuis de overige 20 procent.

Meerderheid

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van de radiologen op 4 januari van dit jaar is een meerderheid vóór verkoop van de aandelen aan Zuyderland. De radiologen die hier tegen zijn, betwisten de geldigheid van dat besluit bij de rechtbank in Maastricht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top