ACTUEEL

Emma Kinderziekenhuis AMC zet zorgkonijn in

Het Emma Kinderziekenhuis AMC (EKZ) in Amsterdam heeft dinsdag het eerste Zorgkonijn overhandigd. Het Zorgkonijn is bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het konijn kan ingesproken berichten voorlezen die familie of vrienden aan het kind mailen.

Sociale functie

Het Zorgkonijn moet kinderen het gevoel geven dat thuis dichtbij is, waardoor ze sneller op hun gemak zijn in het ziekenhuis. Via het digitale knuffelkonijn kunnen ouders hun kind welterusten wensen, vriendjes of vriendinnetjes contact houden en familieleden het zieke kind moed inspreken.

Zorgkonijnen initiatief

Vanaf begin 2010 worden de eerste Zorgkonijnen in gebruik genomen. Het is een initiatief van IBM, ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. IBM zorgde voor de slimme softwaretechnologie, Zilveren Kruis Achmea ondersteunt het project financieel. Er worden zo'n 80 Zorgkonijnen in verschillende ziekenhuizen uitgezet.

Functioneren

Het Zorgkonijn functioneert via het draadloze netwerk in het ziekenhuis. Familie, vrienden en bekenden loggen in via een website en kunnen daar hun bericht opsturen. Ze kunnen daarbij aangeven op welk tijdstip het bericht opgelezen moet worden. Het Zorgkonijn kan versierd worden met stiften en heeft bewegende oren en lichtjes. Verplegend personeel kan het konijn ook zo instellen dat het geen kik geeft tijdens de stiltetijden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top