HRM

Zorginstellingen met het minste verzuim in 2016

De zorginstellingen in Nederland die vorig jaar het minste ziekteverzuim hadden zijn: Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, Nieuw Unicum in Zandvoort, Verslavingszorg Noord Nederland in Groningen en Frankelandgroep uit Schiedam.

Zij wonnen op 9 maart de Vernet Health Ranking 2016. De prijzen werden uitgereikt in Amersfoort. De vier instellingen zijn de beste in de sectoren Ziekenhuizen, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg en Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Langdurig verzuim

Vernet verzamelt en analyseert verzuimcijfers van 70 procent van de zorginstellingen in Nederland. Er zijn 400 instellingen bij aangesloten, met in totaal ongeveer 600.000 medewerkers. Het gemiddelde verzuim is in 2016 gestegen naar bijna 5,5 procent, met name het langdurig verzuim is gestegen, van 3,22 naar 3,42 procent. 

Op de tweede plaats eindigden Treant Zorggroep, Lentis, De Lichtenvoorde en Zorgspectrum Het Zand. Derde werden Accare, Philadelphia, Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en De Pieter Raat Stichting.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. Bakker

16 maart 2017

Complimenten voor de winnaars. Elk bedrijf of instituut met een ziekteverzuim boven de 5% zou zich ernstig zorgen moeten maken over de onderliggende oorzaak die doorgaans gelegen is in slechte aansturing.

Top