ACTUEEL

Personeel abortuskliniek MR70 vecht tegen overstap

De directie en medewerkers van de Amsterdamse abortuskliniek MR70 hebben maandagavond het vertrouwen in het recent aangetreden bestuur opgezegd. Daarbij is de twee aanwezige bestuursleden de toegang tot het pand ontzegd. Het personeel kwam in opstand tegen de onlangs afgesproken overheveling van de abortushulpverlening naar het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Dit meldt de Telegraaf.

Abortuscentrum naar Slotervaartziekenhuis

Directie en personeel vinden het onbegrijpelijk dat het ministerie van Volksgezondheid (VWS) akkoord is gegaan met het onderbrengen van de onafhankelijke abortushulpverlening in Amsterdam in een commercieel ziekenhuis. In een persverklaring zeggen zij dat de anonimiteit van haar cliënten hierdoor in gevaar kan komen. En “ook begrijpen wij niet dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg akkoord gaat met het verlenen van een vergunning hiervoor.”

Faillissement MR70

Directie en personeel verwijten het bestuur dat ze onvoldoende heeft gedaan om  de stichting overeind te houden.De voorzitter van het MR70-bestuur, Corry de Lange, zegt in de Telegraaf “Wij hebben alles op alles gezet om de toekomst van MR70 veilig te stellen. Dat is gelukt. Het alternatief is namelijk, onvermijdelijk: faillissement. Maar de zorg voor zoveel meisjes en jonge vrouwen willen we op geen enkele manier in de waagschaal stellen. De abortushulpverlening is nu gegarandeerd, zij het op een andere locatie: vanaf 1 januari 2010 in het Slotervaartziekenhuis.” Het personeel vindt dat de financiële problemen bij MR70 worden overdreven en dat deze de kwalitatief hoogstaande hulpverlening nooit in de weg hebben gestaan.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top