Finance

Thuiszorgaanbieder STN Zorg is failliet

STN Zorg, een stichting die in grote delen van het land thuiszorg aanbiedt, is failliet. De curatoren van de zorgverlener hebben dit woensdag bekend gemaakt.

Uitstel van betaling

Eerder deze maand vroeg STN Zorg uitstel van betaling aan. De rechter besloot begin deze week dat de zorgverlener in zijn huidige vorm niet meer levensvatbaar is. Hoe groot de omvang van de schuldenlast is, is niet bekend.

Medewerkers STN Zorg

Bij STN Zorg werken 1150 mensen. De curatoren onderzoeken hoe zo veel mogelijk activiteiten met bijbehorende medewerkers van STN Zorg kunnen worden overgenomen of voortgezet. Inmiddels is al bekend dat Thuiszorg Service Nederland (TSN) in Almelo in ieder geval de thuiszorg- en kraamzorgactiviteiten van STN Zorg overneemt.

Financiële problemen

STN Zorg had dit jaar te maken met een terugval van de omzet, liet de directie eerder weten. Ook kampt STN Zorg met een wat de directie noemt “negatief sentiment” dat ontstaan is doordat twee grote zorgverzekeraars, Agis en Achmea, te kennen gaven niet opnieuw contracten te willen sluiten met STN Zorg. De rechter stak hier in oktober een stokje voor; hij bepaalde dat de partijen met elkaar om de tafel moesten om een contract af te sluiten voor 2009. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top