ACTUEEL

Parnassia vraagt postbode mee te kijken

Ggz-aanbieder Parnassia Groep gaat derde partijen als woningcorporaties, energiebedrijven en postbezorgers vragen om te letten op signalen van psychische nood in de wijken. Dit meldt het AD.

Volgens Parnassia is er een grote groep burgers die in stilte steeds verder in de problemen raakt. “Voor die mensen wil je een bredere signaleringsfunctie'', aldus een woordvoerder in het AD. Door samen op te trekken en burgers in nood actief op te sporen, kunnen volgens Parnassia crises voorkomen worden. Nu komen mensen in psychische nood pas in beeld als de politie een melding krijgt van overlast.

De Rotterdamse ggz-instelling Antes startte eind vorig jaar een tijdelijk project waarbij hulpverleners mee gingen met de medewerkers van woningcorporatie Woonbron. Achter zeker honderd voordeuren troffen ze 'een heel ernstige situatie aan', meldde Antes vorige maand. Het ging bijvoorbeeld om mensen die vervuild en in armoede leven.

Ook in de Haagse regio stuiten woningverhuurders op verborgen psychisch leed achter de voordeur. Elk jaar neemt het aantal meldingen over verwarde personen toe. Den Haag alleen telde vorig jaar ruim 3.200 meldingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top