ACTUEEL

Klink: Ziekenhuizen hebben SEH niet op orde

De spoedeisende hulp in Nederlandse ziekenhuizen is onder de maat, schrijft minister Klink (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Uit een representatief onderzoek onder 27 ziekenhuizen is volgens Klink “onverwacht” gebleken dat geen enkele Spoedeisende Hulp (SEH) voldoet aan de basiseisen. Dit meldt het NRC.

Geen benodigde training aio's

Uit het onderzoek blijkt dat geen enkel ziekenhuis arts-assistenten op de SEH voor aanvang van het werk de benodigde training geeft. In een ziekenhuis bleek zelfs dat helemaal geen arts aanwezig was tijdens de openingsuren van de SEH buiten kantoortijd.

Eisen SEH

Bestuurders en professionals hebben pasgeleden samen de eisen vastgesteld waaraan alle ziekenhuizen met een SEH zouden moeten voldoen. Het toetsen van alle arts-assistenten op de benodigde competenties was een van de hierin gestelde eisen.

'Onterechte paniek'

Volgens werkgroepvoorzitter Ferry Breedveld, bestuursvoorzitter van het Leids Universitair Medisch Centrum, heeft de zorgsector "alleen aangegeven wat zou moeten gebeuren om een ideale situatie te krijgen. Geen land ter wereld heeft die.” Minister Klink zou met zijn brief onterecht paniek zaaien, aldus Breedveld in het NRC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top