Tech

Deventer Ziekenhuis opent hybride OK

Het Deventer Ziekenhuis heeft deze week een nieuwe, hybride operatiekamer officieel geopend. De OK maakt een combinatie van hightech chirurgie en beeldvorming mogelijk. Daardoor kunnen ingrepen nauwkeuriger in kaart worden gebracht en tussentijds worden gecontroleerd, aldus het ziekenhuis.

Het Deventer Ziekenhuis zal het nieuwe complex primair inzetten voor patiënten met ernstige vaataandoeningen, maar later mogelijk ook voor behandeling van gynaecologische, verloskundige, oncologische en traumapatiënten. Met de bouw van de OK was een investering van 4,5 miljoen euro gemoeid.

De nieuwe OK moet de kwaliteit van de operaties bevorderen en de kans op complicaties verkleinen. Patiënten zouden bovendien sneller herstellen en naar huis kunnen gaan. “Met de nieuwe operatiekamer kunnen we onze ambitie om vaatcentrum van de regio te zijn, waarmaken”, zegt voorzitter raad van bestuur Gita Gallé.  

In Nederland worden 950 mensen in Nederland opgenomen wegens een cardiovasculaire ziekte. "Dit soort getallen geeft duidelijk aan dat ons speerpunt vasculaire zorg alleen maar in belang zal toenemen. Het onderstreept ook het belang van de komst van de hybride OK", aldus Gallé.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top