ACTUEEL

Geen papieren meer bij mondzorg via Wlz

Vanaf 1 juli gebruiken zorgkantoren en professionals in de mondzorg geen papieren formulieren meer voor machtigingen en declaraties in de langdurige zorg. Machtigingsaanvragen en declaraties voor mondzorg via de Wet langdurige zorg (Wlz) worden voortaan via het machtigingen- en declaratieportaal van VECOZO digitaal afgehandeld.

Dat maakt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op 27 maart bekend. De nieuwe afspraken zijn gemaakt door ZN en de brancheorganisaties KNMT, ANT, ONT en NVM-mondhygiënisten binnen het traject vermindering Administratieve Lasten Mondzorg. Ze betreffen patiënten die mondzorg nodig hebben en in een Wlz-instelling verblijven met een indicatie voor verblijf met behandeling.

Betalingsproces

Doordat er niet meer zo omslachtig gebruik moet worden gemaakt van papier, is er meer tijd en ruimte over voor het leveren van mondzorg. En op de zorgkantoren is de handmatige verwerking van machtigingen en declaraties straks verleden tijd. De overstap wordt nauwlettend gemonitord, schrijft ZN, want de continuïteit van et betalingsproces mag niet in gevaar komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top