ACTUEEL

Planetree Awards voor innovatieve zorgprojecten

De winnaars van de Planetree Awards 2017 zijn het Spaarne Gasthuis, Rivas Zorggroep, Elver, GGzE en Libra Revalidatie en Audiologie. Zij wonnen een Project- of een Innovatie-award vanwege hun positieve effecten voor cliënten en medewerkers, vernieuwing, overdraagbaarheid, actualiteit en toekomstwaarde.

De prijzen zijn op 23 maart uitgereikt tijdens de Planetree Conferentie 2017 in Nieuwegein.

Innovatie Awards

Een Innovatie Award was er voor het Spaarne Gasthuis voor hun Escaperoom, een belevingservaring waarbij teams in een ruimte worden opgesloten en op een interactieve manier moeten proberen zo snel mogelijk uit de afgesloten kamer te ontsnappen door een code op te lossen. Zo leren ze samenwerken en communiceren en krijgen kennis over veiligheid. Rivas Zorggroep kreeg een Innovatie Award voor Gewoontegetrouw, een pilotproject voor medewerkers, cliënten en familie om gewoontes te herkennen en toe te passen in het dagelijks leven. Elver won een Award met een Goed Leven visie en de inzet van LACCS-coaches. De Goed Leven visie houdt in dat je het goed voor elkaar hebt op de volgende levensgebieden: Lichamelijk welbevinden, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding (LACCS).

Project Awards

‘Project Life’ is de eerste hersteltraining voor de doelgroep kinderen en jongeren in de Nederlandse psychiatrie. Daarmee won GGzE een Planetree Project Award. De training is volledig gebaseerd op de herstelvisie voor volwassenen, vertaald naar de belevingswereld van 12 tot 24 jarigen. Het initiatief is ontwikkeld door jonge ervaringswerkers in samenwerking met jongeren, zowel qua inhoud als qua vormgeving. De andere award ging naar Libra Revalidatie en Audiologie voor het project ‘Van zorgen naar coachen’, een training voor behandelaars om revalidanten beter te begeleiden.

Planetree

De stemmen van de externe jury, het publiek en van Planetree Nederland hebben samen bepaald wie de uiteindelijke winnaars werden. De externe jury werd gevormd door voorzitter Jan Helmond (directeur FWG) en Lenneke Dijkhuis (directeur Randstad zorg), Jasper Boele (directeur LSR), Henk Smid (directeur ZonMW) en Ruud Koolen (uitgever BSL). Er zijn bijna 5000 unieke publieksstemmen uitgebracht.

Planetree Nederland is een non-profit organisatie die zorgorganisaties in Nederland stimuleert en ondersteunt om zoveel mogelijk en zo goed mogelijke mensgerichte zorg te verlenen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top