ACTUEEL

Orde treft Klink medio januari voor de rechter

De rechtszaak van de Orde tegen de 375 miljoen euro korting en de daaruit volgende maatregelen die minister Klink van VWS de medisch specialisten heeft opgelegd, dient op 15 januari 2010. Dat meldt MedNet.

Bezwaar

De rechtszaak dient bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) in Den Haag. Het bezwaar van de Orde richt zich voornamelijk op het overschrijdingsbedrag van 375 miljoen euro en de berekeningswijze daarvan. Daarnaast wordt de generieke korting van 12,7 procent aangevochten. De korting is volgens de Orde in strijd met de afspraken die de minister heeft gemaakt over het normatief uurtarief. Ook wordt bewaar gemaakt tegen het ontbreken van onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om de generieke korting te voorkomen.

Klaar met Klink

De op 15 december door de minister aangekondigde aanvullende korting van 137 miljoen euro wordt in de rechtszaak niet behandeld. Vanwege deze maatregel is de Orde naar eigen zeggen nu echt ‘klaar met Klink’.

Bezorgd

Stichting Bezorgd staat achter de Orde en heeft daarom aangeboden om te helpen bij de juridische voorbereidingen van de rechtszaak. “Het is van groot belang om nu zoveel mogelijk mankracht op die zaak te hebben”, aldus . Initiatiefnemer Milco Linssen van Stichting Bezorgd in MedNet. “Daarom willen wij graag de Orde daarin bijstaan. We moeten niet klaar zijn met Klink, maar klaar zijn voor Klink.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top