ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Muller boos over achterhouden informatie SPDC Oost

Bestuursvoorzitter Jeroen Muller van Arkin, waartoe het SPDC Oost behoord, is woedend dat hij bij zijn aantreden niet is geïnformeerd over de wanorganisatie in het SPDC oost. Dat zegt hij in het februarinummer van Psy, meldt MedNet.Muller zegt ook te laat geïnformeerd te zijn over de dood van de patiënt die in de isoleercel van het SPDC om het leven kwam. De kliniek werd gesloten nadat een andere patiënt op de gesloten afdeling zelfmoord pleegde. De zaak kwam in oktober vorig jaar aan het licht.

Separeervrij

Inmiddels zijn enkele verantwoordelijken ontslagen en is de rest van het personeel verspreid over de andere locaties van Arkin, dat is ontstaan na een fusie tussen JellinekMentrum en AMC de Meren.
Muller houdt vast aan zijn ambitie om Arkin binnen 3 jaar separeervrij te maken. Om die ambitie waar te maken, heeft hij naar eigen zeggen wel steun nodig van de politiek, die financieel over de brug moet komen. Muller's streven om de separeer uit zijn instelling te verbannen, hangt nauw samen met de gebeurtenissen in het SPDC Oost.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top