ACTUEEL

Postbodes doen het goed in gehandicaptenzorg

Het experiment om boventallige medewerkers van postbedrijf TNT in te zetten in de gehandicaptenzorg is een succes. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Overstap

In 2009 maakten tien medewerkers van de TNT de overstap naar de gehandicaptenzorg. Nog eens  22 TNT’ers zijn in gesprek met verschillende instellingen in de gehandicaptenzorg. TNT zoekt bovendien  nog werkgevers in Noord-en Zuid-Holland en het Rivierengebied die belangstelling hebben om gemotiveerde postmedewerkers, met hulp van TNT, om te scholen naar functies inde zorg.

Veranderende postmarkt

Door de sterk veranderende postmarkt zien veel TNT’ers zich genoodzaakt na te denken over een andere werkkring. Door het afgenomen postverkeer en een toename van het e-mailverkeer, zoeken met name fulltime postbodes ander werk. Zij krijgen hierbij steun van TNT Mobility dat samenwerkt met zes mobiliteitscentra in het land.

Begeleidende sfeer

Uit onderzoek van TNT blijkt dat ruim zes procent van de postbodes interesse heeft in een baan in de zorg. In het bijzonder denken veel postbodes aan functies in de begeleidende sfeer; functies waarvoor een opleiding Medewerker Maatschappelijk Zorg 3 (MMZ 3) als startkwalificatie geldt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top