ACTUEEL

Ommelander Ziekenhuis vernieuwt raad van commissarissen

Henk Bakker is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de Ommelander Ziekenhuis Groningen. Bakker volgt in deze rol de afgetreden Albert de Jonge op. Daarnaast zijn per 1 april Suzanne Kruizinga en Udo Groen toegetreden tot de raad.

Henk Bakker was het afgelopen jaar al lid en vicevoorzitter van de raad van commissarissen. Bakker is in het dagelijks leven bestuursvoorzitter van Koninklijke Kentalis. Daarnaast is hij voorzitter van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland en lid van de raad van toezicht van Woonzorgconcern IJsselheem.

Udo Groen is een ervaren bestuurder en zelfstandig adviseur in het (semi-)publieke domein. Momenteel is hij werkzaam als algemeen directeur ad interim bij Wigo4it. Wigo4it verzorgt de informatievoorziening voor de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van advies van DUO.

Suzanne Kruizinga heeft een medische achtergrond en is onder andere werkzaam als bestuurslid van de Stichting samenwerkende centrales in COPWO. Het COPWO houdt zich bezig met de besteding van middelen voor universiteiten, opleidingsinstellingen en wetenschappelijk onderwijs. Tevens is Kruizinga sectorvoorzitter CNV Zorg en Welzijn en lid van het bestuur IZZ.

De raad van commissarissen wordt gecompleteerd door Astrid Berendsen en Jan Kruijer.

rvc-ozg

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top