ACTUEEL

Ook Zwolle stopt met Welzorg

Zwolle zegt het contract met hulpmiddelenleverancier Welzorg op. Volgens de gemeente biedt Welzorg niet de gewenste kwaliteit. Het is de zoveelste gemeente die niet langer met de leverancier wil samenwerken.

De gemeente Zwolle had na klachten van cliënten bij Welzorg aangedrongen op maatregelen om de kwaliteit en service te verbeteren. Maar, meldt de gemeente op de eigen website, “die maatregelen leiden nog niet tot tevredenheid.” Welzorg is de organisatie waar Zwolle een overeenkomst mee heeft voor het verstrekken van hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en tilliften aan inwoners die deze nodig hebben.

Het contract loopt nog door tot 1 oktober 2018. Zwolle gebruikt die periode om een partij te zoeken die wel aan haar kwaliteitseisen voldoet. De voorbereiding op het aanbestedingstraject zal onder meer bestaan uit een analyse van de werkwijze van het vertrekken van hulpmiddelen. Ook gaat de gemeente kijken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Langer problemen

Welzorg, met 100 duizend klanten één van de grootste hulpmiddelenleveranciers in Nederland, kampt al langer met problemen met tijdige levering en bereikbaarheid. Als gevolg hiervan hebben al diverse gemeenten in onder meer Noord-Brabant en Gelderland hun contract opgezegd hun contract opgezegd. Ook de gemeente Utrecht maakte vorige maand bekend niet met Welzorg verder te willen.

Onderschat

Welzorg liet eerder op haar website weten dat de problemen een gevolg zijn van een ingrijpend veranderproces dat is ingegeven door bezuinigingen in de WMO en veranderingen in de markt. “Onze organisatie was daar onvoldoende op voorbereid”, stelde Welzorg toen. “Door onze organisatie en werkwijze ingrijpend te veranderen zal de dienstverlening aan onze klanten structureel verbeteren. Het is echter een omvangrijke operatie waarvan we de impact op onze dienstverlening, ondanks een zorgvuldige voorbereiding, hebben onderschat.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top