Tech

'Versneller' verbindt zorginnovatie en ondernemerschap

Om de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de gezondheidszorg te garanderen is een transformatie nodig. Maar dat gaat niet van zelf. Bij wijze van impuls starten de Jaarbeurs en strategie- en innovatiebureau BeBright een 'accelerator' voor zorginnovatie en ondernemerschap in Utrecht.

Onder de naam Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) is de Jaarbeurs op de zesde etage van het Beatrixgebouw in Utrecht een ruim zesduizend vierkante meter tellende een innovatie-hub gestart. De JIM staat in het teken van 'Healthy Urban Living' en is een speelplaats voor ontmoeting, interactie en samenwerking.

"De aantrekkingskracht van JIM is groot voor zowel gevestigde bedrijven, kennisinstituten en onderwijsinstellingen, overheden, als voor samenwerkingsverbanden en scale-ups", zegt algemeen directeur Albert Arp. “Wij zijn verheugd en trots dat BeBright als 'thought leader' en aanjager van verandering in de gezondheidszorg zich aansluit bij de JIM community." "Daar waar kennis, kunde en kapitaal worden samengebracht in een pre-competitieve, creatieve en open omgeving ontstaan nieuwe innovaties”, licht Philip Idenburg, managing partner van BeBright, de keuze voor JIM toe.

Landingsplaats

BeBright is met name bekend van de zogenaamde 'Diagnose' programma's, waarin met een ecosysteem van partijen gewerkt wordt aan innovaties die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Voor de lopende programma's Diagnose Voeding & Gezondheid en Diagnose Transformatie is JIM, als ontmoetingsplek midden in het land de perfecte landingsplaats, gelooft Idenburg: "Deze omgeving biedt ons de ruimte en faciliteiten om opdrachtgevers te ondersteunen om met behulp van design thinking en rapid prototyping hun visie en strategie om te zetten in concrete innovatie en nieuwe zorgprocessen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top