ACTUEEL

Arts geschorst om mislukte penisingreep

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft maandag een Belgische arts voor een jaar geschorst wegens een mislukte operatie aan de opgezwollen penis van een Maastrichtenaar. Het tuchtcollege oordeelde dat de arts ten onrechte de titel plastisch chirurg voerde en onbekwaam was om de behandeling uit te voeren.

Niet geregistreerd

De man meldde zich bij de Belgische arts met klachten veroorzaakt door de zeldzame zenuwaandoening Melkersson-Rosenthal, die zwellingen en oedeem veroorzaakt. Een andere plastisch chirurg vertelde hem eerder dat hij niets voor hem kon betekenen. De Belgische arts meende het probleem wel te kunnen lossen, terwijl hij nog nooit een dergelijke operatie had uitgevoerd. De ingreep had plaats bij zijn toenmalige werkgever, de Reinaertkliniek in Maastricht. Op de site van de privékliniek stond de arts als plastisch chirurg vermeld, terwijl hij niet als zodanig in Nederland staat geregistreerd.

Arbeidsongeschikt

In de zomer van 2007 werd bij de Maastrichtenaar weefsel van de penis weggesneden. Enkele dagen na de ingreep scheurde de operatienaad open. De arts reageerde daar luchtig op en beweerde dat het wel goed zou komen. De man kampt nu met een misvormde, pijnlijke penis en potentieproblemen. Hij ondergaat hersteloperaties. Tillen en lang zitten kan de Limburger niet meer, waardoor hij arbeidsongeschikt werd.

Tuchtklacht

De klacht is aanhangig gemaakt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Een dergelijke tuchtklacht van de inspectie komt relatief weinig voor. Overigens kan de arts zijn werk in België voortzetten, aangezien de schorsing alleen voor Nederland België geldt.(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top