ACTUEEL

INNAX en Intrakoop slaan handen ineen voor energiebesparing

Inkoopcoöperatie voor de zorg Intrakoop en energiedienstverlener INNAX hebben een overeenkomst gesloten om zorgorganisaties te ondersteunen bij energiebesparing en de verduurzaming van hun gebouwen. Ze spelen hiermee naar eigen zeggen in op de groeiende vraag naar advies over en praktische maatregelen voor het terugdringen van energieverbruik in de zorg.

Zorgpartijen kunnen bij INNAX en Intrakoop aankloppen voor inzicht in hun energieverbruik en een kosten-batenanalyse van mogelijke energiebesparende maatregelen. Verder kunnen zij zich laten ondersteunen bij de ontwikkeling van energiebeleidsplannen tot en met de technische uitvoering en financiering van de maatregelen.

Volgens de ondertekenaars van de overeenkomst kunnen de zorgorganisaties met eenvoudige maatregelen hun energieverbruik met vijf tot tien procent terugdringen. De jaarlijkse energiekosten in de zorg bedragen momenteel zo’n 640 miljoen euro, zo berekende Intrakoop. 

Betere  woon- en werkomgeving

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “De overeenkomst met INNAX vloeit voort uit onze Best Value Procurement (BVP)-aanbesteding met ziekenhuis ZorgSaam in Zeeland vorig jaar. INNAX is daar als beste keuze geselecteerd. Vervolgens hebben wij een overeenkomst afgesloten waarvan alle leden gebruik kunnen maken om energie te besparen en hun gebouwen te verduurzamen. Zo houden ze meer geld over voor de zorg én het draagt bij aan een betere woon- en werkomgeving.”

Er komt steeds meer aandacht voor verduurzaming van zorgvastgoed. Dat komt mede door wettelijke verplichtingen, zoals de energieaudit vanuit de Energy Efficiency Directive (EED) en het Activiteitenbesluit in de Wet milieubeheer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top